Styled by - Jewel Marlowe

En av de många fantastiska inredningsarkitekter som har gjort det till sin livsuppgift att behärska den eklektiska inredningsstilen är ingen mindre än självaste Eclectic Glam Queen, Jewel Marlowe. En förespråkare för DIY med en "kavla upp ärmen"-mentalitet och ett sjätte sinne när det gäller att blanda färgglada element i ett inredningsmirakel med maximalistiska tendenser.

Inte för att låta partisk, men eftersom det råkar vara så är hon också ett fan av tapeter och har förvandlat tråkiga utrymmen sedan 2009. Detta kommer inte som en överraskning, men hennes favorittyp av tapeter är den storskaliga "konversationsstartaren" med djärva färger som får dig att stanna upp och tänka. Det är den perfekta inredningen när du omedelbart behöver lägga till en visuell effekt i ett utrymme, och en personlig favorit hos oss också. Belarte godkänner!

Vi har bjudit in Jewel att vara med och skapa vår senaste tapetkollektion Eclectic Bohemian. Hon har gett oss sin designersynpunkt under designprocessen och även stylat de nya tapetmuralerna i sitt eget hem. 

Vad var din första reaktion på denna kollektion?
Redan från början var jag mycket imponerad av den här kollektionen. Den spelar på så många av mina favoritelement och gör det på ett sätt som samtidigt är roligt och vackert. Jag är en sucker för djurtryck, särskilt när de är lite svårare att hitta. Jag älskar storskaliga mönster, för de gör rummet, och jag älskar ett vackert landskap för att det är så lugnande.

Vad betyder eklektiskt för dig och hur skulle du beskriva din designstil?
Jag skulle beskriva min design som färgstark, glamourös och själfull. För mig innebär eklektisk stil att minimera betydelsen av epoker och istället spela upp hur vissa element fungerar tillsammans i ett rum. Att designa eklektiskt tvingar mig att arbeta med former, färger och skala på ett fräscht och otraditionellt sätt.

Se kollektion 

Hur tänkte du när du stylade tapeterna i den här kollektionen?
Jag tyckte verkligen om att arbeta med Woodland Forest-designen. Jag ville se hur den skulle se ut i ett avslappnat, udda utrymme. Jag tycker att rummet känns lite "funky-grandma" på ett väldigt coolt sätt. Jag ändrade färgsättningarna i designen till att bli mer lugnande så att jag kunde ge några accenter i möblerna. Jag älskar tapetens storskalighet i kombination med den mellanstora randiga soffan. Jag tror att det skulle få mig att le om jag bodde i det här utrymmet.

Det viktigaste steget för mig när jag designar för kunder är att lyssna på deras prioriteringar. Om de vill ha en dramatisk stil kan jag välja ett storskaligt djurtryck. Om de vill ha klassiskt så dras jag till ett chinoiserie-, landskaps- eller naturmotiv. Jag ser fram emot att använda dessa vackra mönster i mina kunders hem. Det är en sådan härlig kollektion med så mycket personlighet.

Vad är det viktigaste du måste tänka på när du väljer tapeter?
Tapeter är min absoluta favorit som utgångspunkt för ett rum. Den hjälper mig att uttrycka rummets vibe och stämning och ger röst åt min kunds stil.

Tips för att få en bra inredningsmix?
I stället för att vara en slav under trender föreslår jag att vi omger oss med saker som vi älskar och som berättar vår personliga historia. Detta kommer att resultera i en tidlös och personlig hemestetik. Eventuellt kan man strö in några trender ovanpå detta för att hålla det roligt och fräscht.  
Var hämtar du din inspiration?
Jag får mest inspiration från resor, böcker, tidningar och sociala medier. Min man jobbar inom militären så vi har bott över hela USA och tillbringat lite tid utomlands. Dessa erfarenheter har påverkat min eklektiska stilkänsla.

Hur påverkar ditt arbete som designer ditt sätt att inreda ditt hem?
Det finns ett symbiotiskt förhållande mellan hur jag inreder mitt eget hem och hur jag inreder för mina kunder. De flesta kommer till mig för djärva, vackra rum, eftersom de har sett hur jag har inrett mitt eget hem. Det ger mig ofta friheten att prova vågade mönster i mina kunders hem eftersom de har lärt sig att lita på processen.