People of Belarte - Mikey Estrada

MÖT INREDNINGSDESIGNERN 

Mikey Estrada är trots sin unga ålder en väl etablerad fotograf, designer och inredningsarkitekt. Han är baserad i Köpenhamn men hans dialekt avslöjar att han har sina rötter någon annanstans. Han är uppvuxen i LA. När jag frågar hur det kommer sig att han hamnade i Köpenhamn skrattar han och säger ”Well you know there is always a girl”. Den tjejen är numera hans fru. Mikey har en unik och internationellt gångbar stil som gjort att han fått designa hem åt privata kunder världen över.

Hur det kom sig att du började med inredning?

Jag har en bakgrund från modebranschen och fotograferande det är därifrån mitt intresse för inredning startade. Det finns väldigt många likheter mellan dessa branscher speciellt vad det gäller att göra business. 


Hur skulle du beskriva din stil och vad skulle du säga utmärker det du gör?

 

Min nuvarande stil är fransk, samtida blandad med 80-tals brutalism och art deco med en touch av det skandinaviska. Jag gillar att använda unika möbler och udda formade objekt samtidigt som det känns viktigt att objekten kompletterar varandra.


”My style is very French, contemporary mixed with 1980s brutalist and Art Deco with a little bit of the Scandinavian look”

-Mikey Estrada

Hur gick tankarna kring dina tapetval för vårt virtuella samarbete och hur tror du att våra tapeter kan komma att bli en del av dina framtida projekt? 

Tapeterna representerar allt som jag står för, det är unika mönster som påminner mig om det jag ser upp till. Allt ifrån gamla referenser från mina arkiv till nya referenser från saker jag inspireras av just nu. De kommer att gå hand i hand med mina framtida projekt eftersom att jag hela tiden kommer att hitta nya sätta att visa dessa fantastiska tapeter på.

Din stil kan vara minimalistisk men den framstår ändå som djärv och vågad. Hur tror du att det kommer sig så naturligt för dig?

Jag skulle vilja säga att det kommer naturligt genom min bakgrund inom modeindustrin. Jag gör mitt bästa för att kombinera den världen i mina projekt. 

Varifrån får du din inspiration?

Min inspiration kommer helt klart ifrån Kelly Wearstler, Ashe Leandro, Pierre Yovanovitch, Studio Pepe, och Emil Dervish. Jag inspireras också lustigt nog utav en amerikansk TV-serie från 1980-talet, ”Pee wee play house” och den ikoniska Memphis design rörelsen. Detta har varit mina största inspirationskällor från dag ett och är det än idag. 


Visa Mikeys favoriter


Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras