Styled by - träffa 3D-konstnären Joanna Nowak

Vi har bjudit in Joanna Nowak för att tolka vår senaste tapetkollektion inom ramen för sitt konstnärliga yrke. Hon är en självutbildad 3D-konstnär och designer baserad i Paris. Inredningsdesign och datavetenskap har alltid varit hennes stora passion. I det ögonblick hon stötte på 3D-design blev det genast hennes passion och område att verka inom. Det är där hon kan uttrycka sig bäst och låter henne vidga sina horisonter.

Hur var din tankeprocess när du valde våra tapeter?

När jag valde tapeterna var min idé att skapa olika typer av interiörer och koppla ihop dem med samma färgpalett som representerar jordens färgtoner. De kommer alla från titeln på belarteSTUDIOs senaste kollektion "Earthy Artistic". Jag tror att nyckelelementet är att hitta en koppling mellan tapeterna, texturerna och föremålen. I slutändan kommer de att skapa en sammanhängande helhet och en intressant komposition. 

Varifrån hittar du din inspiration?

Jag försöker hitta inspiration i vardagen. Ibland räcker det med en bit av verkligheten för att knyta ihop prickarna och skapa en hel bild i mitt huvud. Som ljuset som reflekteras på en vägg eller slumpmässiga saker jag ser på gatan som skapar en intressant komposition. Jag gillar att observera samma saker eller platser från olika perspektiv. Det gör att jag kan upptäcka något nytt varje gång, och det är en ren inspirationskälla för mitt skapande.

Se Joannas favorittapeter

Vilka är de viktigaste faktorerna för att utforma en realistisk 3D-miljö?

Tekniskt sett, ja: belysning, texturer och möjligheten att justera designen under utvecklingen. Du kan nöja dig med en fantastisk modell, men om belysningen är hemsk kommer hela bilden så småningom att bli av dålig kvalitet. Samma sak med texturerna. Så tricket är att ha en balans mellan alla dessa samtidigt och ge lika stor vikt åt modellering, belysning och texturer.

 

Vad tror du att nästa stora hållbara designtrend är?

Jag gillar verkligen att återvända till tidigare årtionden. Som interiörer inspirerade av 60- och 70-talen som jag har sett mycket av på sistone. Jag älskar vintagekänslan! Det skulle kunna vara intressant att gå tillbaka i tiden till olika, mer tidiga, perioder av inredning. Jag skulle älska att se nya tolkningar av dem i den tid vi lever i nu.

Vilka är några av de viktigaste sakerna du måste tänka på när du är 3D-designer?

Ge dig själv tid och utrymme för att förstå skapandeprocessen. Ibland kan jag utforma ett projekt på några timmar med ett mycket tillfredsställande resultat, medan jag vid andra tillfällen kan arbeta med ett projekt i flera veckor för att hitta ett gyllene slutresultat. Båda scenarierna är bra. Det finns tillfällen då jag fortfarande märker att jag är mycket kritisk till mitt arbete och omedelbart uppmärksammar saker som skulle kunna göras på ett annat sätt. Att vara uppmärksam på detaljer är definitivt en av mina starka egenskaper, men det är viktigt att inte vara för hård mot sig själv. Lita på att om du gjorde saker på ett visst sätt betyder det att det var det bästa möjliga sättet vid just det här tillfället.

Vilka är dina tankar och drömmar om framtiden? Vad fick dig att satsa på en karriär inom 3D-design?

Jag har redan från början haft för avsikt att arbeta med inredningsdesign, och det mest spännande med 3D är att det inte finns några gränser. Du kan gå vart du vill med din fantasi. Detta är verkligen vackert.

För tillfället vill jag fokusera på att lära mig och utveckla en uppsättning verktyg i samband med animationen. Det kommer att bli en stor förändring att lägga till rörelse och liv till mina interiörer. Min största dröm och utmaning är att göra det möjligt att översätta ett av mina digitala verk till ett verkligt rum.

Om någon är intresserad av att se fler av dina projekt i framtiden, var kan de hitta dig?

Du hittar mitt arbete på Instagram, Behance och på min hemsida.