People of Belarte - Ashley La Barrie

Vi satte oss ner med Ashley La Barrie och pratade med henne om inredningsdesign och vad wellnessdesign betyder för henne. 

Presentera dig själv

Jag heter Ashley La Barrie, bor i Los Angeles och är entreprenör, kläddesigner och inredningsdesigner.

Vad är det bästa med tapeter enligt dig?

Jag tycker att det bästa med tapeter är hur lätt de kan förvandla och effektivisera ett rum till en tydlig designriktning. Från en energimässig synvinkel tycker jag att det känns som att det tar människors känslor till en annan plats när de går in i ett rum. 

Var får du din inspiration ifrån?

Jag får mycket inspiration från min omgivning, jag bor i Los Angeles så jag är bara ständigt omgiven av så mycket kultur och färg och vackra saker att se. Jag älskar bara den energin som den här staden vördar dagligen. Jag gillar att utforska mycket med textur och form och jag lägger stor vikt vid att använda giftfria och kemikaliefria material, vilket är vad jag har kallat wellnessdesign. Det är en viktig del av min designprocess. Jag älskar att forska om japanska koncept för att leva som wabisabi och conso och jag märker att jag får mest inspiration när jag verkligen är närvarande, inte tänker på framtiden eller det förflutna utan bara öppnar mig för vad som faktiskt händer i det ögonblicket. Jag tror att livet blir riktigt rikt, färgstarkt och inspirerande när man lever ur den synvinkeln och jag märker att mitt bästa arbete sker när jag är i det sinnestillståndet. 

Vilka är dina bästa tips för att skapa en personlig inredning?

Jag tror att det bästa sättet att göra inredningen personlig för dig är att skapa ett utrymme i ditt hem som är din personliga fristad. Fyll det med saker med betydelse och minnen. Jag tror verkligen att bra inredningar inte behöver vara dyra, det handlar inte om kostnaden eller att ha en överdriven mängd föremål, utan om känslan. Att köpa mindre men köpa bättre. Jag väljer att köpa bra och klokt och kurerar ett utrymme som tillåter stunder av lugn som du behöver för att få dig tillbaka till centrum i vår hektiska värld.  

Vilken tapet mural valde du och hur kom det sig att du valde den designen?

Jag valde Shibori Clay tapeten från belarteSTUDIO för det här rummet eftersom jag har mycket japanskt designinflytande i det här hemmet och mönstret känns väldigt symboliskt för skönheten i ofullkomlighet och jag vill att enkel glädje och avkoppling ska vara det centrala i gästernas upplevelse här. De organiska linjerna och de mjuka färgerna på den här tapeten gör att mina gäster kan känna lugn och ro under sin vistelse.

Se vår japandi-kollektion

Här är 4 steg för att få in helande element i ditt hem från Ashley La Barrie

1. Visuell kontakt med naturen: Levande växter och blommor inomhus.

2. Luftflödesvariabilitet: Fönster öppna så att en bris kan röra din hud.

3. Diffust ljus: Inomhusbelysning som efterliknar tiden på dagen reglerar vår cirkadiska rytm med vaken- och sömncykler. Att sänka ljuset med dimmer på kvällen talar om för nervsystemet att det är dags för lugn och ro.

4. Icke-visuell kontakt med naturen: Vatten, fåglar eller naturljud. Placera en fågelmatare utomhus för att locka till sig fåglar på morgonen eller en enkel fontän. Om du bor i en stad kan Alexa eller YouTube göra detta. (Har du någonsin märkt att när du går till ett spa, får en ansiktsbehandling eller akupunktur spelas dessa ljud i bakgrunden? Det för psyket till en centrerad, lugnande plats att vara på). Om naturljud inte är din grej kan du prova "Alexa, spela klassisk fokus".