People of Belarte - Camila Navas

Presentera dig själv.

Hej, jag heter Camila. Jag är designer, konstkonsult och grundare av Nlumec, en noggrant utvald inredningsstudio. Med ett skarpt öga för detaljer och en passion för konstnärliga uttryck har jag ägnat min karriär åt att skapa unika och uppslukande designupplevelser som höjer mina kunders estetiska känslighet.

Beskriv din stil.

Min personliga designstil är en innovativ blandning av modernt och eklektiskt motiv från mitten av århundradet. Jag dras till det dynamiska samspelet mellan kontrasterande element av vintage och modern estetik för att skapa en harmonisk balans av komfort och förfining. Jag strävar efter att skapa utrymmen som känns rymliga och överskådliga, samtidigt som jag behåller en känsla av värme och komfort. Oavsett om det är en elegant, modern stol från mitten av 1900-talet eller en mysig skandinaviskt inspirerad matta, är jag alltid på jakt efter föremål som ger en unik touch till min design.

Vad är det bästa med ditt arbete?

Jag brinner för alla aspekter av mitt arbete, från att hjälpa någon att skapa sitt drömhus till att skapa ett utrymme som återspeglar deras personliga stil, jag letar alltid efter sätt att höja den estetiska känsligheten hos dem som finns runt omkring mig. Jag drivs av möjligheten att hjälpa människor att förvandla sitt dagliga liv genom att förbättra sina livsrum och skapa en unik, vacker miljö som verkligen speglar deras individualitet. Det är otroligt tillfredsställande att se den glädje och komfort som ett väldesignat hem kan ge någon i livet. Att veta att jag har spelat en roll i att få detta att hända är en enorm källa till motivation och inspiration för mig. Jag anser att ett väldesignat utrymme bör återspegla personligheten hos de människor som bor där - det bör vara varmt, inbjudande och karaktärsfullt.

Vilken tapet mural valde du och varför?

Jag valde noggrant ut tapet muralen Wood Art för att ge en känsla av naturlig jordnära karaktär till vårt renoveringsprojekt i Miami. Träets textur och toner blandar sömlöst modernitet från mitten av århundradet med den enkla elegansen hos japansk och skandinavisk design, ofta kallad "Japandi". Istället för att förlita mig på sterila vita väggar försökte jag skapa ett sammanhängande och balanserat färgschema genom att lägga till denna väggmålning. Eftersom jag förespråkar neutrala paletter passade det här verket perfekt för att uppnå den önskade estetiken. Integreringen av vägglampor höjde atmosfären ytterligare, vilket resulterade i ett dynamiskt samspel av ljus och textur som ger liv åt hela rummet.

Vad är det bästa med tapeter enligt dig?

Tapeter har den unika fördelen att de omedelbart kan förhöja ett rum med minimal ansträngning. I det här fallet skulle det ha varit både dyrt och arbetsintensivt att installera det intrikata mönstret och strukturen från äkta trä. Dessutom skulle installationen av permanenta trädetaljer kunna begränsa rummets mångsidighet. Å andra sidan är tapeter ett enkelt och hållbart alternativ som utan ansträngning ger samma utseende och känsla.

Vilka är dina tankar och drömmar om framtiden?

Som designer brinner jag för att integrera hållbarhet i de hem jag skapar. Det är nedslående att se trenden att nya hem byggs med undermåliga material som saknar karaktär och inte åldras bra. Det är en skam att de efterföljande ägarna ofta spenderar extra pengar och arbete för att ta bort dessa material och ersätta dem med mer värdefulla alternativ. Jag tillämpar dessa principer för att skapa bostäder som är både vackra och miljömässigt ansvarsfulla. Genom att använda förnybara resurser, minimera avfallet och prioritera livslängd kan vi bygga bostäder som inte bara förbättrar vårt dagliga liv utan också bidrar till vår planets hälsa.