People of Belarte - Emina Alivodic

Emina Alivodic är en profil inom den svenska modescenen, med stor erfarenhet och roller som Chief Designer. Idag arbetar hon med e-handel på Nelly.com där hon är ansvarig för allt visuellt material som produceras för Nelly och Nlyman. Hon bor tillsammans med här två döttrar, Ingrid och Sofi i en villa i textilstaden Borås. Här blandar hon designstycken med vintage fynd på ett lekfullt sätt rika på color.                                                                                                    

 
 
När blev du intresserad av inredning?
Jag tror att det går hand i hand med mitt intresse för mode, det har varit där sedan jag var barn. Jag gillar design i alla dess former och har alltid haft ett stort intresse för designikoner och designpersonligheter.

 

Hur skulle du beskriva din stil och hur kommer det att vara så lekfullt och rik på color? 

Jag har en mycket personlig stil som jag inte vill gå med flödet. Jag gillar att dekorera med humor och jag tenderar att hitta trender innan de blir stora. Jag gillar att blanda färger men jag tycker också att det borde finnas en solid bas, jag tycker att du borde ha en solid bas i din dekoration och jag föredrar att lägga till snarare än att ersätta. Jag blandar 60 -talet med 80 -talet och touch av samtida.

Jag tror att du kan hitta min stil modig eftersom jag sätter mina egna regler, jag gillar att bryta mönster och prova nya kombinationer. Jag blandar designklassiker och vintage fynd för att skapa ett personligt hem. Historia i allmänhet och historien bakom vintage -bitarna är något som fascinerar mig. Jag trodde aldrig riktigt att mitt hem skulle vara så färgglad, men jag har insett att jag gillar det på detta sätt, särskilt med djärva accentfärger som blått, rött och gult. När det gäller hur jag klär mig bär jag mer neutrala färger. Något jag skulle vilja tillämpa i dekorationen av mitt hem men min nyfikenhet gör mitt hem i ständig förändring och full av liv.                                       
 
Jagn på vilket sätt tror du att tapet har kompletterat din interiör?
Med tapeter kan du uppdatera ditt hem och med lätthet skapa nya uttryck. Du kan låta tapeten dominera eller arbeta som ett komplement precis som jag har gjort i mitt hem.                                                                                                      
 
 
Var hittar du inspiration och vilka är dina bästa tips för att skapa ett personligt hem?
Jag tenderar att hitta inspiration inifrån och jag vågar driva gränser. Jag hittar naturligtvis inspiration tack vare min nyfikenhet. Jag dekorerar enligt mina personliga preferenser och jag bjuder naturligtvis för objekt jag stöter på. Som jag har gjort med min soffa från Gan gjorde de verkligen intryck. De är som en symbol för det textilarv jag har från min mamma, min resa inom skräddarsydd, modedesign och det kommersiella mode jag arbetar med idag.