People of Belarte - Moa Stener

Moa Stener aka @moastener jobbar som inköpare för tre multibrand butiker i Borås som går under namnet Joel Jolina. Hennes intresse för mode och inredning har funnits där sedan barnsben. Idag bor Moa med sambon Emil och deras franska bulldog Billie i ett klassiskt svenskt 60-tals hus som är stilfullt och minimalistiskt inrett. 


Hej Moa! Så trevligt att du bjudit in oss till ert hem. Hur skulle du säga att ditt intresse för inredning startade? 

Inredning har alltid funnits där vid sidan av modeintresset. De har gått ganska hand-i-hand för mig. Jag började jobba på Joel Jolina redan som 21-åring efter att jag varit iväg på lite äventyr i Stockholm och Paris. Jag har även hunnit utbilda mig till inköpare samt jobba något år inom PR och marknadsföring innan jag återvände till Joel Jolina 2016.  
Estetik har varit en passion sedan barnsben och jag tycker det är så givande att få ge uttryck för det genom både mode och inredning. Det är en form av hobby som jag gärna skulle vilja driva vidare i ett framtida liv.

Berätta om ert hus, vad gjorde att ni föll för just detta huset och vad gillar du mest arkitekturmässigt? 

Sedan vi började intressera oss för att flytta till hus har det varit denna typen av arkitektur som lockat. Vi hann titta på en del olika hus, men när detta dök upp i ett läge där vi inte direkt var inställda på att flytta, så kunde vi ändå inte hålla oss. Det var kärlek vid första ögonkastet! Rena linjer, öppna ytor, originaldetaljer från 60-talet då huset byggdes och hela arkitekturen gjorde att vi fastnade direkt. Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Oj, svår fråga. Kan inte riktigt säga att jag har någon viss stil. Men jag har försökt att anpassa mig någorlunda till att försöka få fram husets gedigenhet. Jag har nog en ganska skandinavisk stil med en touch av sydeuropeiskt i form av vissa materialval och möbler. Generellt gillar jag att inte övermöblera utan låta specifika detaljer prata för sig själva.


Hur tänker du kring din inredning? Har du någon inredningsfilosofi  och var hittar du inspiration?
 
Jag tänker minimalistiskt, men gillar när viss dekoration, möbler eller detaljer får ta sin plats. Försöker därför alltid hitta någorlunda unika ting till hemmet som jag vet att jag kommer värdesätta under lång tid.
Sett till inspiration så letar jag främst genom sociala medier jag hittar inspiration och följer ett ganska brett urval konton via Instagram som skapar idéer och nya tankesätt. Hur tänker du när du köper inredning eller möbler och hur resonerar du kring investeringar till ditt hem? 

Jag har en förkärlek till lampor och tycker därför om att investera i mer designbelysning som jag vet att vi kommer ha med oss länge. Sett till möbler försöker vi tänka på liknande sätt och tar därför gärna lite längre tid på oss med val och köp. 
Jag gillar att försöka hitta lite unika detaljer när vi är på resor, allt från ljushållare till större möbler. Vi har många saker som jag håller väldigt kärt och som samtidigt är fina minnen från olika stunder i livet.

På vilket sätt skulle du säga att Japandi Essence och de tapeter du valt tilltalar dig?

Japandi kollektionen kändes precis rätt för mig och för vårt hem. Jag har själv gjort tavlor i samma anda som de lite mer skulpturala varianterna och tycker personligen att den typen av estetik är väldigt fin. Tidigare har tapeter inte känts lika lockande, men jag måste erkänna att jag verkligen har fått upp ögonen för möjligheterna och uttrycket det skapar. Det är definitivt någonting jag kommer välja att lyfta in mer i hemmet från och med nu.