People of Belarte - Viktoria Persson

Möt interiörarkitekten

Viktoria Persson började som en inredningsarkitekt och hade alltid ett mycket stort intresse för former och färger. Efter att ha resat världen ett tag, på jakt efter unika inre föremål som finns på otydliga loppmarknader, bestämde hon sig för att öppna sin egen inredningsbutik.Här kan du hitta allt från iögonfallande retromöbler till färgglada vintage inredning. Vi älskar absolut de stora fönstren och hur vackert ljuset träffar alla glasskonst och vintage föremål i butiken. Våra kurviga tapeter passar precis här. Med hennes kunskap och personliga erfarenhet vill vi kunna hjälpa dig att hitta din känsla av stil och samtidigt öppna ögonen för bedårande vintage och begagnad.

Vad har du gjort tidigare och vad gör du nu?

Sedan jag var en liten flicka har min största passion och intresse alltid varit inredning. Men det tog mig många år med olika designstudier och arbete inom modebranschen för att äntligen inse att inredning är vad jag ska göra!Efter några år som arbetat som inredningsarkitekt och med mina föräldrars källare full av oändliga loppmarknadsfynd, blev det mycket naturligt för mig att öppna upp min egen inredningsbutik.

Vad är din största inspirationskälla?

Jag har alltid inspirerats av color Kombinationer, mönster och strukturer. Genom att se saker och utrymmen har jag aldrig sett förut. Teater, drömmande och lekfulla platser som cirkus, nöjesparker och hotell.Människor i den kreativa sfären som vågar sticka ut. Åh och naturligtvis reser, särskilt Italien.

Beskriv din inre estetik och har det alltid varit detsamma?

Min personliga stil är väldigt blandad. Just nu är det mycket 70-80: s italienska påverkade med många danska pasteller. Jag antar att kärnan alltid har varit densamma genom åren -färg, lekfull och djärv. Objekt som jag köpte som liten flicka är fortfarande några av mina personliga favoriter.Jag älskar trender, men tenderar att bli uttråkad mycket lätt, särskilt när något blir för mainstream, sedan justerar jag snabbt och går vidare till det jag tror är nästa kommande sak, som alltid tenderar att hända mycket naturligt.

Vad är din tankeprocess när du dekorerar med olika färger och former? 

Jag gillar mycket color, men för många färger samtidigt kan enkelt skapa ett rörigt intryck. Som bas väljer jag därför vanligtvis några, dumare färger som harmoniserar med varandra. Till det gillar jag att lägga till lite starkare accentfärger på detaljerna och några enskilda möbler, vilket gör att interiören sticker ut. Det är viktigt att alltid tänka igenom vad det är du vill betona och låta det äga rum. Jag föredrar att arbeta mycket med runda former för att skapa en välkommen och mjuk känsla.

Vad är det bästa sättet att komma ut från din komfortzon och få en mer personlig touch till ditt hem?

Ta dig tid att verkligen tänka och analysera om vad det är du verkligen gillar -färg, mönster, material, former etc. blir inte fast i det faktum att allt måste gå i samma stil. I stället bind det hela med ett val av färger för att skapa harmoni. Att göra en humörboard är en mycket bra start.Och kom ihåg att aldrig dekorera ditt hem för någon annan eller vad du tror att andra kommer att gilla, gör det alltid för dig själv!

Vad är det viktigaste att tänka på när man köper begagnad?

Det jag lärde mig under mina år på jakt är att bara köpa saker som jag verkligen älskar. Det bästa jag vet är att hitta unika bitar som jag aldrig har sett förut. Mitt öga älskar att bli förvånad. Varumärke och ursprung är mindre viktigt för mig, kvalitet är dock något jag värdesätter mycket.

Hur ser du ditt företag ur ett hållbarhetsperspektiv?

Det viktigaste för mig är att få människor att inse att de inte behöver köpa allt nytt. Att istället köpa mer vintage och begagnad och att dra nytta av det du redan har. Mål igen och ersätta detaljer om vad som är mindre bra. Mycket av dekoren som jag säljer gör jag om själv.

Hållbarhet är ett av kärnvärdena på Belartestudio, en hörnsten i vår affärsmodell från början. Vårt uppdrag är att vara ett hållbart företag med minimal miljöpåverkan, och det är därför vi bara skriver ut våra bakgrundsbilder på begäran. Detta är en av många anledningar till att vi absolut älskade att göra detta samarbete med Viktoria som främst handlar om vintage och begagnade. Hennes vintage retro interiörstil i kombination med vår älskade kurviga pastell tapet hade denna underbara synergi där gamla möter nytt på ett fantastiskt sätt.

Tillsammans med Viktoria har vi släppt två nya färger på vår bästsäljare, Curvy.En Belarteicon som fungerar otroligt bra i alla miljöer och verkligen tar fram "vördnad" i varje rum.

Se de nya färgerna här