People of Belarte - Christal Hedgepeth

Presentera dig själv 

Jag är född och uppvuxen i Kapstaden, Sydafrika och flyttade till USA för nästan 10 år sedan. Min kärlek till inredning och arkitektur väcktes när jag reste runt i världen som flygvärdinna. Jag hade turen att få se olika delar av design ur ett globalt perspektiv. Min designfirma och butik "The Hedged Home" kommer att vara ett passionsprojekt med start 2024, det är här jag kommer att få visa upp min design stil och samla unika bitar från hela världen för att skapa mening och känsla i varje utrymme.


2. Berätta om det mest meningsfulla föremålet i ditt hem och dess historia.

Mina mest uppskattade föremål måste vara de flesta av mina vintageföremål, min favorit är det här tessellerade postmoderna soffbordet från 1980-talet som jag snubblade över i en vintagebutik, det är ett vackert konstverk och det är betydelsefullt för mig eftersom det tillverkades i ett visst antal och inte går att reproducera.

3. Hur har ditt hem utvecklats eller förändrats över tid, och vilka var anledningarna till dessa förändringar? 

Som kreativ är jag aldrig stillastående, jag omdesignar, omkonfigurerar eller lägger till olika element eller texturer i ett utrymme. Jag känner att när vi utvecklas bör vårt utrymme utvecklas detsamma och denna förändring behöver inte vara den ständiga förändringen i nya möbler eller bryta öppna väggar. Utan helt enkelt flytta energin i utrymmet, ändra möbler runt eller lägga till nya tillbehör, använda tapeter för att höja ett rum. Att designa är att skapa och att skapa är en evolutionär process.

4. Hur upprätthåller du en balans mellan arbete och privatliv när ditt hem också fungerar som ditt kontor? 

Det bästa sättet för mig att upprätthålla en bra balans mellan arbete och privatliv är att ha en daglig rutin, vilket inkluderar tidshantering, organisering och prioritering av arbetsuppgifter medan mina barn går i skolan, för att sedan kunna koppla av genom träning, trädgårdsarbete eller matlagning. När mina barn är hemma är det min främsta prioritet, så att vara närvarande och prioritera tid med dem är viktigast. Det är viktigt att skapa ett utrymme som både är bekvämt för min familj och att ha ett särskilt kontorsutrymme med begränsade distraktioner där man kan fokusera och vara kreativ. Allt detta är viktiga ingredienser för att jag ska kunna upprätthålla en sund balans mellan arbete och privatliv.

5. Dina 5 bästa inredningstips för att skapa den rätta känslan i ett hem. 

Ditt hem är din fristad och att skapa stunder som får dig att känna något blir extremt viktigt så varför inte göra ditt hem till din oas!

- Jordnära paletter och texturer ger omedelbart en känsla av lugn till alla utrymmen

-Belysning och layout är extremt viktigt, så investera i en vacker ljuskrona eller pendellampa för att dra ögat uppåt och sätta stämningen för ditt utrymme. 

- Investera i tapeter eller väggbeklädnader, detta lyfter omedelbart ett utrymme och gör det visuellt tilltalande.

-Upcylcle! Besök din lokala secondhandbutik och gå på skattjakt, att ge tillbehör eller möbler ett nytt liv ger omedelbart charm och karaktär till ditt hem.

- Lita på din magkänsla och ta dig tid, när du dekorerar eller stylar ett utrymme, var inte rädd för att ta risker, utrymmet är för dig och din familj så ha kul med dina idéer och ta dig tid att välja bitar av god kvalitet för att fylla ditt hem.


6. Vilka är dina favoritdesigner från belarteSTUDIO? 

Det måste vara Wood art. Naturen är min största inspirationskälla, och träsniderier i olika former och texturer skapar en varm, inbjudande och naturlig känsla. Några av mina andra favoritmotiv från belarteSTUDIO är vintage landscape, shibori clay och on the beach, för att nämna några.


         
           VINTAGE LANDSCAPE                                  SHIBORI CLAY                                    ON THE BEACH