People of Belarte - Emelie Wikström

Mamma och stylisten Emelie Wikström bjöd hem oss till sitt vackra hus i södra Sverige. På dagarna arbetar hon som modestylist och har även en livsstilsprofil på sociala medier. Hon har nyligen skapat två lekfulla men vackra barnrum för sina två pojkar, Hugo och Otto. Vi fick chansen att prata med henne för att få veta mer om henne och hennes bästa tips för att inreda ett barnrum.

Hur påverkar ditt arbete som stylist ditt sätt att inreda barnrummet?
Jag kanske har ett öga för detaljer... Jag är en kreativ person och gillar att göra det vackert runt mig och min familj. 

Vilken väggmålning valde du och hur kom det sig att du valde den?
Jag valde The House i (gult) för Otto och Dinosaur Land för Hugo och jag älskar dem.

Tips och tricks om hur man utformar ett barnrum? Finns det något att göra eller inte göra?
Först och främst får du inte glömma att det faktiskt är ett barnrum. Gör det lekfullt och roligt och glöm inte bort alla leksaker. Försök att göra det lugnt och skapa en plats där de kan vila upp sig och lugna ner sig.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att skaffa en tapet mural men som inte har bestämt sig än?
Jag skulle satsa på att välja tre olika mönster som du gillar och sedan ser du vilken du gillar mest och väljer helt enkelt den. Eller fråga dina barn vilken de vill ha, det är faktiskt deras utrymme.

Några avslutande ord eller råd?
Jag har varit tveksam till att välja en tapet mural tidigare men när jag började har jag aldrig ångrat mig. Man blir så glad av det, det är helt enkelt det bästa sättet att förvandla ett rum och göra det personligt.