belarteSTUDIO x Lena Nyholm

Gå in i en värld där kreativitet inte vet några gränser, där väggar förvandlas till dukar och konstnärliga gränser utmanas.

Tillsammans med Lena Nyholm, en av Sveriges ledande inredningsarkitekter, har vi skapat en exklusiv tapetsamling som avslöjades för första gången på huvudutställningen på den största inredningsmässan i Norden.

Meeting Magic Collection är en riktig interaktion mellan kreativa själar, som blir ännu starkare när alla samlas för att skapa något extraordinärt tillsammans. Bakgrundsbilderna i denna samling skapades genom att kombinera olika expertis, inklusive den konstnärliga blomsterhandlaren Samuel på Stjaelk. Denna kombination av olika färdigheter har verkligen gett tapetvärlden något unikt. Genom att låta fantasin flyta har vi skapat en samling som går utöver det vanliga.

Var fick du inspiration? Hur kom du på det här konceptet?

Formex själva gav mig temat "uppsättningstabellen" och de ville att jag skulle göra tre rum istället för ett som det är vanligtvis, för att verkligen maximera upplevelsen. Jag såg tre olika bord. Matbordet, barbordet eller restaurangboden och sedan arbetsdisken som vi fokuserar mest på Merry Monday. Vi ser att skrivbordet har varit mycket försummad när man tänker på design och erfarenhet och skönhet. Vi gillar att ta inspiration från platser vi älskar att vara för att skapa platser vi älskar att komma till. Skönhet och det vackra är något vi inspireras av när vi designar och naturligtvis är väggarna mycket viktiga. Jag säger vanligtvis att det är 70% av ett rum. Så det är oerhört viktigt vad vi gör med väggarna, oavsett om du vill måla dem eller lägga vackra tapeter.

Hur har ditt samarbete med Belartestudio påverkat och berikat ditt arbete?

Jag har arbetat på egen hand under större delen av mitt arbetsliv och när jag pratade med Anna och Ida på Belartestudio om att göra tapeter för en mässa fick jag möjligheten att faktiskt samarbeta på ett helt nytt sätt med skapare. Jag måste säga att jag var lite rädd i början, för jag har en tydlig och stark vilja och idé när jag gör något. Men det som har varit så användbart är att vi är tre parter som är experter på olika områden: Jag vet inredning, Samuel är fantastisk med blommor och Belarte med tapeter. Så tillsammans kunde vi sätta ihop våra galna sinnen och hjälpa varandra och komma med något som jag tror att vi alla tre kanske inte har tänkt på från början. Men det visade sig så mycket bättre än jag kunde ha föreställt mig. Det har verkligen blivit tre helt olika tapeter som jag tror att ingen verkligen har sett tidigare.