Styled by Filippa Lindau

Filippa Lindau är en duktig kreatör inom content och mode och har varit framgångsrik både som influencer och Creative Producer & Content Creator på det välkända svenska modevarumärket Gina Tricot. Hennes känsla för stil överförs också sömlöst till hennes hem och inredningsval, vilket resulterar i rum som utan ansträngning återspeglar hennes modeinriktade estetik och kreativitet. Vi har tagit en titt in i hennes lägenhet i Borås.

beige livingroom


Vad har du gjort på sistone?
 
På senaste tiden har jag verkligen haft fullt upp med att återgå till arbetet efter en härlig semester i Kroatien och Palma. Det är alltid skönt att få ladda batterierna och komma tillbaka till vardagen med ny energi. Jag valde att återvända till mitt tidigare jobb efter ett kort besök hos Jotex som är e-handel för hemtextil och dekoration. Just nu är jag Creative Producer & Content Creator på Gina Tricot, och det är verkligen ett drömjobb för mig. Att få arbeta inom modebranschen och vara kreativ i mitt arbete är något jag alltid har strävat efter, och det känns fantastiskt att vara tillbaka på hemmaplan.

Utöver mitt arbete har jag också haft fullt upp med att hantera mina egna sociala mediekanaler och fortsätta skapa innehåll som jag brinner för. Att kombinera mitt jobb med min passion för mode och kreativitet är verkligen en dröm som gått i uppfyllelse. Det är mycket arbete att upprätthålla en närvaro på sociala medier och hålla mina följare engagerade, men det är också otroligt givande att kunna dela med mig av min stil och mina idéer till en bredare publik.


magazine and a woman holding flowers

Hur började ditt mode intresse? 

När det gäller mitt modeintresse så har det funnits där så länge jag kan minnas. Jag har alltid älskat att leka med olika outfits och experimentera med olika stilar. Ett starkt minne som jag tror satte fart på mitt modeintresse var när jag var 14 år och läste om Kenza i Frida-tidningen. Det var då jag för första gången blev introducerad till modebloggar och började följa dem dagligen. Jag blev inspirerad av de olika outfit bilderna och insåg att mode verkligen var något som jag brann för.

Vart hittar du inspiration? 

Min inspiration hittar jag överallt omkring mig, men främst på plattformar som Instagram och Pinterest. Där finns det en oändlig ström av bilder och idéer som jag kan hämta inspiration från. Utöver det hämtar jag också inspiration från vardagen, exempelvis människor på stan eller från vänner. Ibland även från serier och TikTok.

Hur skulle du beskriva din stil? 

När det kommer till min personliga stil skulle jag beskriva den som skandinavisk och bekväm. Jag gillar att kunna variera mellan en stilrent classy look och en mer oversized och comfy look beroende på dagen och humöret. Jag tror att det är viktigt att känna sig bekväm i det man har på sig, samtidigt som man kan uttrycka sin personlighet och stil.


Walk in closet filled with bottega veneta, chanel and shoes. A neutral bedroom with forest inspired wallpaper on walls and cieling

Hur tänkte du när du valde tapeter? 

När det gäller inredning har jag alltid haft en förkärlek för en lugn och harmonisk atmosfär i hemmet. Jag tycker att valet av tapeter är en fantastisk möjlighet att skapa den typen av atmosfär. Jag föredrar tapeter som ger en jordnära och varm känsla i hemmet, och jag undviker överdrivet mönster eller starka färger. Jag vill att mitt hem ska kännas som en fristad där jag kan koppla av och varva ner.


Hur skapar man sig en stil både i hemmet och i det man har på sig?

Att skapa en stil både i hemmet och i det man har på sig handlar i grund och botten om att uttrycka sin personlighet och känsla för estetik. För mig är det viktigt att min klädstil och mitt hem speglar samma grundläggande värden och estetik. Jag föredrar en enkel och minimalistisk stil med jordnära färger både i min garderob och i mitt hem. Det ger mig en känsla av harmoni och balans. Jag gillar att tapeterna jag valt är tidlösa medan jag kan anpassa mig och byta ut efter trender inom mode och inredning.

Dining table for two. Kitchen with marble wall mural and beige livingroom with wallpaper from belartestudio

Vad är dina framtidsdrömmar/planer

När det kommer till mina framtidsdrömmar och planer är mitt fokus för närvarande att fortsätta jobba hårt och utvecklas både i mitt heltidsjobb på Gina Tricot och med mina egna kanaler. Jag brinner verkligen för att vara en del av kreativa produktioner, event och kanske till och med TV i framtiden. Jag ser fram emot att utforska nya möjligheter och se vart min karriär tar mig. Det är spännande att tänka på allt som kan hända och de möjligheter som framtiden har att erbjuda. Jag är redo att fortsätta att följa min passion och arbeta mot mina drömmar.

Se Filippas favoriter