Styled by - Erik Josefsson

Vi har bjudit in inredningsarkitekten Erik Josefsson att vara en del av vårt senaste styled by-magasin. Med sin exceptionella smak för att blanda färg och mönster har han satt sin egen prägel på några av våra väggmålningar. Han kombinerar några nyckeldesigner från vår Asian Deco-kollektion med en mer neutral och sofistikerad look. Eriks hem är fyllt med möbler från olika tidsperioder, där tidlös vintage och djärvare statement-pjäser blandas till den perfekta mixen.Berätta lite om dig själv

Erik Josefsson heter jag, är 31 år och bor i Bagaregården i Göteborg tillsammans med min sambo André. Jag jobbar heltid som inredare i mitt bolag JosefssonLjung Interiör som jag startat med min vän Karin Ljung. Vid sidan av det driver jag också min instagram @erinterior där jag hoppas kunna inspirera till att skapa ett personligt och härligt hem!  

På fritiden gillar jag att umgås med mina vänner, äta god mat, träna, spela sällskapsspel eller bara sitta i soffan och titta på allt för många skärp-tv-program. Väldigt underhållande! 

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
Svårt att beskriva med ett ord eller stil, jag omger mig med saker jag gillar. Jag är inte rädd för att blanda olika stilar och saker utan min prioritet är att ha ett personligt och levande hem! Vill ha ett hem som både jag och alla dem som besöker oss blir glada av!

SE ERIKS FAVORIT TAPETER

Vad är det bästa med ditt jobb som inredningsdesigner?
Att hela tiden möta olika nya människor och få kliva in i deras hem. Det är så roligt att kliva in och inte veta vad man kommer att mötas av! Det är också en ynnest att kunna jobba heltid med sitt allra största intresse, inredning! Älskar att vara både kreativ och jobba med skapande och samtidigt driva mitt eget företag.

Vilken är din favorittapet från belarte?
Det är svårt att välja en, det finns så många fina och allt beror ju också på var och i vilket sammanhang tapeten finns. Men om jag ska välja en design från Belarte så blir favoriten Scenic Landscape.


6 tapeter jag är sugen på att inreda med:

Scenic Landscape - denna design i den ljusgröna och mörkt röda föreställningen är två storfavoriter. Ser hur fint de skulle passa i en härlig sekelskifteslägenhet med stuckaturer och takrosetter. 

On the beach - tänk er den här färgstarka och coola tapeten på en restaurang eller i en annan cool lokal, mums! 

Geometric Shades - i ljusblått och burgundy. Detta är två favoritfärger just nu som är så fina tillsammans. Denna design kan jag tänka mig att tapetsera i ett tak för att inreda och knyta ihop ett riktigt härligt rum. 

Abstract sketch - i ljusblått som är lite mer sober i sitt uttryck, tänk vad fint i ett sovrum!

Wild Forest - i mörkgrönt, som att kliva in i en stor mörk skog. Så härligt med även denna i ett sovrum eller varför inte för att mysa till ett stort vardagsrum. 

Ocean Creatures - så mysigt tapet att tapetsera i ett barnrum. 

Vad skulle vara ditt drömprojekt att jobba på?

Är inte riktigt en drömmare faktiskt, stora mål och visioner om framtiden är jag inte så bra på tråkigt nog. Är väldigt nöjd för stunden och älskar de projekt jag har och gör just nu. Om jag ska komma på något så kanske det skulle vara att inreda mer offentliga miljöer som hotell eller restauranger. Dock är jag inte så mycket för det konceptuella utan hade nog gärna inrett de mer personligt och likt vanliga och levande hem. 

Har du någon favoritdetalj i ditt hem? Varför?

Vårat matsalsbord, ett slagbord som jag ärvt från min pappas släkt. Inget kan ge karaktär och känsla som ett äldre föremål, och ännu bättre med en personlig koppling och historia. Min farmor har berättat hur hon minns att hon dukat många gånger vid det bordet och nu är glad att vi också använder det och skapar roliga minnen runt! 

Var kan vi hitta dig?

Ni kan hitta mer om mig på min egen instagram @erinterior eller företagets instagram @josefssonljung. 

SE ERIKS FAVORIT TAPETER