Styled by - Lisbeth Beck

Styled by Lisbeth Beck

Mitt namn är Lisbeth Beck och jag bor i Danmark, strax söder om Århus. Här byggde jag och min familj ett hus för fem år sedan, där vi bor än i dag. Jag är mycket passionerad och brinner för inredning, hantverk och digital marknadsföring, och jag måste säga att jag känner mig lyckligt lottad som har ynnesten att kunna jobba som egenföretagare med en mix av alla tre.Vad har du gjort på sistone?

Min man och jag har precis byggt en stor tv-möbel som lite av ett “IKEA-hack” och gett den en härlig orange/karamellfärg som ger mycket värme och karaktär till vårt vardagsrum.

Vad ger dig mest inspiration?

Jag älskar att utforska inredningsdesign som innehåller ett överraskningsmoment eller som kan angränsa det överdrivna med massor av detaljer och inspirerande mixar av färger och mönster, både modernt som historiskt. Min inredningsstil är modern, färgglad och lite minimal men jag känner mig ändå dragen till maximalism där mer faktiskt är just mer.

Se kollektionenHur tänkte du när du valde tapeter och design i den här kollektionen?

Det var väldigt kul att välja tapeter från Deco Decadence-kollektionen. Tapeterna förvandlar helt vårt utrymme och den stora skalan av motiven passar perfekt eftersom väggarna är så stora och vi har högt i tak. Art deco mönstren känns också som ett ganska djärvt val, ett som ger en dramatisk känsla till vårt hem.

Vilka är dina bästa tips för att skapa en personlig inredning?

Experimentera med färger. Jag tycker särskilt mycket om effekten av färg blockering. Alltså att mixa färger som är motsatta varandra på färgskalan. Jag tycker också om att prova mig fram med olika textilier och mönster. Det är ett ganska enkelt sätt att fräscha upp ditt hem. Sist, men absolut inte minst, gå på skattjakt. Det är ett riktigt roligt sätt att hitta den där perfekta begagnade möbeln som du kan piffa till och sätta en personlig touch på.Hur påverkar ditt arbete som stylist/designer ditt sätt att inreda ditt hem?

Ofta använder jag vårt hem som en studio för både styling och kreativt arbete, så det faller sig naturligt att vi flyttar runt på grejer hela tiden och det känns som att vi alltid är någon form av påbörjad/oavslutad process. Dock försöker jag alltid hålla bra ordning hemma för att det ska vara lätt att städa upp och inte bli för rörigt, då det underlättar både det praktiska och mentala arbetet.

När det kommer till inredning experimenterar vi mycket och köper det mesta begagnat. Och med tanke på mitt arbete (och alldeles för många timmar på Instagram), upptäcker jag många mindre varumärken som frambringat lite av ett “guilty pleasure” hos mig som består av en väldigt massa shopping av handgjord inredning som till exempel kuddar, keramik och glas.

Vad är dina tankar och drömmar om framtiden?

Jag hoppas att vi att fortsatt kommer se mer och mer av begagnat och vintage när det kommer till inredning och interiör. Att använda sig av just begagnad inredning är ju självklart bra för miljön, men också mycket roligare eftersom man blir sådär extra glad när man väl hittar det där perfekta second-hand fyndet med karaktär som på egen hand berättar en spännande historia.

Du kan följa mig på Instagram - @lisbethbeckmortensen