Styled by - Rebecca Goddard

Styled by Rebecca Goddard

Jag heter Rebecca Goddard och jag är en München-baserad designer, inredningsstylist, visuell redaktör, bloggare, fotograf, influencer och varumärkesägare - en av dessa kreativa mångsysslare som älskar att arbeta med en mängd olika projekt samtidigt. Jag flyttade till Tyskland 2017 med min dåvarande pojkvän, numera man och ända sedan den tiden har jag arbetat självständigt i nästan alla designområden inom branschen. Innan dess arbetade jag som produktutvecklingsingenjör och designer för ett möbelföretag, och jag har examen i både industridesign och marknadsföring.

Vad har du gjort på sistone?

Den senaste tiden har jag tillbringat oerhört mycket tid hemma för att försöka undvika pandemin! Min man och jag flyttade från Berlin till München för några månader sedan, så jag har lagt ner mycket energi på att inreda och färdigställa vår nya lägenhet. Bortsett från det har jag jobbat på som vanligt och det håller mig ganska sysselsatt. 

Vad ger dig mest inspiration?

Jag är en väldigt nyfiken person och jag tycker att inspiration kommer från törstande att utforska nya saker. Jag älskar att lära mig om processen för hur saker görs eller historien om något jag inte tidigare kände till. När jag träffar någon som arbetar inom något slags kreativt eller udda område, har jag alltid en miljon frågor. Att höra hur andra tänker och gör är oändligt inspirerande för mig – liksom deras berättelser och hur de ser på livet. Att vara nyfiken är min nyckel för att hitta inspiration, och när jag känner att jag har hamnat i en kreativt vakuum, ser jag mig vanligtvis omkring och försöker lära mig något nytt.

Hur tänkte du när du valde tapeter och design i den här kollektionen?

Att samarbeta med Belartes designers för att skapa denna kollektion har varit en otroligt rolig upplevelse. För mig har tapeter alltid burit lite nostalgi med sig och därför ville jag utforska klassiska och romantiska mönster, men med en minimalistisk twist. Glansiga textilier, eleganta blommor, mjuka jordnära strukturer - det var några av de idéer vi först lekte med för att hitta vår take på designen. Naturligtvis var det oerhört viktigt för mig att titta på färgerna, kontrasten och mättnadsgraden. Genom att minska dessa, har tapeterna blivit levande medan de fortfarande är tydliga och samtida. Jag känner att resultatet är något alldeles extra, och det finns alternativ för människor som kanske aldrig har övervägt att använda tapeter tidigare.

Visa kollektionen

Vilka är dina bästa tips för att skapa en personlig inredning?

Ha mindre saker, men förbli trogen till det du älskar. Jag är väldigt kräsen när det kommer till de saker jag tar in i vårt hem och föredrar ärligt talat att bo med mindre. Vårt hem känns fortfarande väldigt personligt eftersom nästan allt har någon form av känslomässig koppling eller djup uppskattning för funktionen det ger. Det som betyder mest för mig är att känna mig lugn och avslappnad i hemmet. Den känslan hittar jag inom minimalistisk interiör. Jag är mer intresserad av att skapa ett utrymme som lugnar sinnena och stödjer mina känslomässiga behov än att hänga med i designtrender.


Hur påverkar ditt arbete som stylist/designer ditt sätt att inreda ditt hem?

Eftersom jag jobbar hemifrån och använder mitt utrymme som en lekplats för styling, för att skapa innehåll, både för mitt eget varumärke och andra inredningsföretag, sker det naturligtvis en enorm överlappning mellan sättet jag arbetar och sättet jag inreder på. Men jag är väldigt selektiv när det kommer till de kunder jag samarbetar med och jag tar mig bara an projekt när jag känner att det finns en naturlig koppling till min autentiska smak och estetik. Jag älskar hur mitt arbete ständigt håller mig kreativ i mitt hem och det får mig att se miljön från nya perspektiv. Mina projekt får mig att hela tiden styla om och flytta runt på saker, tack vare detta är vårt hem i konstant förändring med med ny och fräsch energi.

Ingen del av inredningen stannar på samma plats särskilt länge och jag känner mig sällan uttråkad eftersom förändringar alltid pågår. Det är ett väldigt smidigt sätt att inreda och dekorera.

Vad är dina tankar och drömmar om framtiden?

Just nu är min största dröm att växa mitt inredningsmärke, By Rebecca Goddard. Jag lanserade varumärket mot slutet av 2021 och responsen har varit fantastisk. Självklart har jag en lång lista med andra ambitioner som jag gärna vill fortsätta med.

Min man och jag drömmer om att köpa ett fritidshus i Italien till exempel - ett hus som vi kan bygga om till en semesterbostad med design i fokus, men som vi också kan använda själva och dela med familj och vänner. Jag skulle älska att få designa underbara resmål upplevelser som är en fröjd för andra att uppleva, och en dag ha det som en sidobusiness.